Muž jako oběť sexuálního násilí - Krulová, Tatiana; Gerlová, Erika; Weiss, Petr (Československá psychologie, 2006)
Autoři se zabývají problematikou sexuálního násilí páchaného na mužích. Na základě přehledu literárních údajů uvádějí odhady výskytu tohoto jevu, jeho různých forem (především homosexuální a heterosexuální), závažnosti i možných následků. Dle jejich názorů jde o jev zatím nedostatečně prozkoumaný. Upozorňují na potřebu dalších výzkumů v této oblasti i na potřebu pomoci obětem sexuálního násilí.
Keywords: Crime Victims; posttraumatická stresová porucha; oběti zločinu; Humans; lidé; sexuální delikty; Sex Offenses; Stress Disorders, Post-Traumatic