Diabetická nefropatie - Olšovský, Jindřich (Kardiofórum, 2006)
Autor v přehledu uvádí etiopatogenezi diabetické nefropatie, její epidemiologii, vývoj postižení, a zejména možnost primární a sekundární prevence této komplikace. Poukazuje na časnou diagnostiku, nutnost vyšetřování mikroalbuminurie a posléze, s rozvojem komplikace, na potřebu časné spolupráce diabetologa s nefrologem.
Keywords: albuminurie; lidé; diabetické nefropatie; Diabetic Nephropathies; Renal Replacement Therapy; Albuminuria; náhrada funkce ledvin; Humans