Myxom levé síně - Zaviačič, Lukáš; Zaviačič, Lubomír (Cor et Vasa (Brno), 2007)
V kasuistice prezentujeme symptomatologii, klinický nález, diagnostiku a terapii pacientky s myxomem levé síně, s důrazem na zásadní úlohu echokardiografie, jako dobře dostupného a neinvazivního screeningového vyšetření. V úvodu je rozvedena dosud objasněná etiopatogeneze, klinické projevy a diagnostika srdečních myxomů.
Keywords: Myxoma; Humans; lidé; Atrial Function, Left; myxom; srdce - funkce levé síně; Echocardiography, Doppler; dopplerovská echokardiografie