Péče o kůži po korektivně dermatologických zákrocích - Růžičková-Jarešová, Lucie; Machovcová, Alena (Medicína pro praxi, 2007)
Stárnutí je nedílnou součástí našeho života a postihuje každého jedince. Je dáno genetickou predispozicí, hormonálními vlivy, věkem, nedostatkem vitaminů, vody, stopových látek a působením zevních faktorů. Z těchto faktorů nejvíce na kůži působí UV záření (tzv. photoaging), kouření, klima.
Keywords: Lasers; kyselina hyaluronová; botulotoxiny typu A; chemická exfoliace; Dermatology; lasery; Dermabrasion; Hyaluronic Acid; Skin Aging; Chemexfoliation; dermatologie; Botulinum Toxins, Type A; stárnutí kůže; dermabraze