Orientační sporty a jejich přesah k RVP - Kirchner, Jiří; Hnízdil, Jan; Zdráhal, Tomáš; Louka, Oto; Chvátalová, Alena (Sport a kvalita života, 2005)
Příspěvek se zabývá problematikou orientačních sportu a jejich možnému přispění k rámcovým vzdělávacím programům. Domníváme se, že aktivity, které jsou spojeny s orientací mají značné mezioborové přesahy a jsou tudíž vhodné k využití v řadě tématických celků, které jsou zakomponovány v RVP. V rámci prezentace bude představen i nový ucelený materiál k této problematice s názvem „Orientační sporty“, který navazuje na publikaci určenou právě k využití v rámci RVP „Orientační hry nejen do přírody“.
Keywords: Orientation; lidé; orientace; Sports; výchova a vzdělávání; Education; sporty; Humans