Ultrasonografia v pneumológii - Slivka, Róbert (Studia pneumologica et phtiseologica, 2007)
Autori v práci pojednávajú o prínose ultrasonografického vyšetrenia v pneumológii. Opisujú základné charakteristiky USG obrazu patologických stavov pleury, pľúc, mediastina. Biopsie pod ultrasonografickou kontrolou sú prínosnou diagnostickou metódou u periférnych pľúcnych más, tumorov pleury a predného mediastina. Prezentujú vlastné skúsenosti s biopsiami pod ultrasonografickou kontrolou.
Keywords: jehlová biopsie; plicní nemoci; Ultrasonography; Biopsy, Needle; Retrospective Studies; retrospektivní studie; bránice; lidé; Lung Diseases; Pleural Diseases; Diaphragm; Mediastinal Diseases; Humans; nemoci pleury; nemoci mediastina; ultrasonografie