Únikové prostředky ochrany dýchacích orgánů filtračního typu určené k ochraně proti účinkům ZHN - Florus, Stanislav (112, 2007)
Terorismus nebo teroristický útok jsou v posledních letech poměrně značně frekventované výrazy. Oba mohou mít nejrůznější podoby. Zvláštním typem terorismu je terorismus chemický. Jeho ukázkovým příkladem je použití sarinu v tokijském metru dne 20. března 1995, kde na následky kontaminace 12 osob zemřelo a 3938 osob bylo podle japonských úřadů intoxikováno. Zejména po útocích na světové obchodní centrum dne 11. září 2001 se o nebezpečí zneužití chemických látek hovoří se stále větší vážností.
Keywords: Bioterrorism; bioterorismus; prostředky k ochraně hlavy; chemický terorismus; prostředky na ochranu dýchání; Head Protective Devices; Chemical Terrorism; Respiratory Protective Devices