SIADH jako jediný paraneoplastický příznak malobuněčného karcinomu plic: kazuistika - Lokaj, Petr; Křivan, Lubomír (Vnitřní lékařství, 2008)
U 62leté pacientky přijaté pro progresi slabosti především dolních končetin byla zjištěna těžká euvolemická hyponatremie, hypochloremie a hypoosmolarita séra při stanovené diagnóze SIADH. V etiopatogenezi tohoto jediného příznaku byl u pacientky diagnostikován malobuněčný karcinom plic s expanzí do mediastina a četnou metastatickou diseminací do skeletu.
Keywords: Paraneoplastic Syndromes; lidé; Inappropriate ADH Syndrome; malobuněčný karcinom; Carcinoma, Small Cell; Humans; syndrom nepřiměřené sekrece ADH; paraneoplastické syndromy; ženské pohlaví; Female