Použití omezovacích opatření v psychiatrii – výsledky mezinárodního projektu EUNOMIA, základní charakteristika konečného souboru v ČR - Kališová, Lucie; Raboch, Jiří; Novotná, I; Kitzlerová, Eva; Číhal, Libor (Česká a slovenská psychiatrie, 2008)
Mezinárodní projekt EUNOMIA zabývající se tématikou používání omezovacích opatření v psychiatrii probíhal v letech 2002 – 2006. V první části prezentace výsledků získaných v České republice předkládáme popis projektu a pozornost je věnována také základním klinických a sociodemografickým charakteristikám souboru.
Keywords: financování organizované; urgentní služby psychiatrické; Česká republika; Restraint, Physical; Humans; Financing, Organized; lidé; Emergency Services, Psychiatric; duševně nemocní; Czech Republic; Psychiatric Department, Hospital; psychiatrické oddělení nemocnice; fyzické omezení; Persons with Psychiatric Disorders