Čeká nás optimalizace v bezpečnostním plánování - Adamec, Vilém (112, 2006)
Zkušenosti z praxe v oblasti krizového i obranného plánování ukazují, že neexistuje dostatečný soulad mezi nevojenskými a vojenskými aktivitami při plánování bezpečnosti. K dosažení souladu bude potřebné vytvořit minimálně společný pohled na celou tuto problematiku. Tedy vymezit i pojem plánování bezpečnosti státu, respektive bezpečnostní plánování. Administrativně je nutnost novelizace v bezpečnostním plánování ošetřena na úrovni usnesení vlády, kterým se schvalují opatření k optimalizaci bezpečnostního systému státu.
Keywords: bezpečnost; Planning Techniques; civilní obrana; vedení války; Česká republika; techniky plánování; plánování postupu v případě katastrof; Military Personnel; Safety; ozbrojené síly; Czech Republic; Disaster Planning; Civil Defense; řízení bezpečnosti; Safety Management; Warfare