Očkování proti tetanu - Matoušková, Ivanka; Kollárová, Helena; Janoutová, Gabriela; Janout, Vladimír (Vakcinologie, 2007)
Tetanus je významná neuroinfekce, která stále zůstává problémem především v rozvojových zemích, zatímco ve většině civilizovaných zemích je již eliminována. Výskyt tetanu v České republice v posledních letech je jen ve formě ojedinělých případů onemocnění. Práce popisuje mikrobiologické, imunologické, klinické a epidemiologické aspekty tetanu.
Keywords: tetanus; Clostridium tetani; vakcinace; Diagnosis, Differential; Primary Prevention; Česká republika; diferenciální diagnóza; Serologic Tests; lidé; epidemiologické studie; Vaccination; Tetanus; Epidemiologic Studies; Czech Republic; sérologické testy; Alteana; primární prevence; Humans