Nové možnosti využití ultrazvuku v prenatální péči - Vlašín, Pavel (Lékařské listy, 2008)
Ultrazvukové vyšetření se stalo v současné době jedním ze základních kamenů prenatální péče. Spolu s vývojem nových technologií se mění i podoba ultrazvukového zobrazení a možnosti prezentace ultrazvukového obrazu. V posledních několika letech 3D, event. 4D způsob ultrazvukového vyšetření rozšířil zcela novým způsobem naše diagnostické možnosti.
Keywords: Ultrasonography, Prenatal; Imaging, Three-Dimensional; Prenatal Diagnosis; Female; zobrazování trojrozměrné; dospělí; Adult; ultrasonografie prenatální; vrozené, dědičné a novorozenecké nemoci a abnormality; Humans; ženské pohlaví; Pregnancy; Congenital, Hereditary, and Neonatal Diseases and Abnormalities; lidé; prenatální diagnóza; těhotenství; Prenatal Care; prenatální péče