Kašel a jiné příznaky astmatu u dětí ve věku 0 - 8 let - Novák, Jiří; Zapletal, Alois; Čižnár, Peter; Fábry, Jaroslav; Gutová, Václava; Kopecká, Ludmila; Křikavová, Jarmila; Novotná, Bronislava; Pohanka, Vladimír; Sadílková, Eva; Zápalka, František (Vox pediatriae, 2008)
Pro průduškové astma malých dětí je příznačné vysoké procento onemocnění s atypickým průběhem. K jejich vyhledání slouží předložených 10 skupin příznaků se sensitivitou pro astma více než 95 %.
Keywords: bronchiální astma; diagnostické techniky dýchacího ústrojí; Child; Cough; Diagnostic Techniques, Respiratory System; Signs and Symptoms, Respiratory; Early Diagnosis; Humans; lidé; Asthma; dítě; Diagnosis, Differential; časná diagnóza; příznaky a symptomy ústrojí dýchacího; diferenciální diagnóza; kašel