Hyperaktivní měchýř: nákladová efektivita oxybutininu IR a solifenacinu - Skoupá, Jana (Urologie pro praxi, 2008)
Práce hodnotí nákladovou efektivitu u pacientů s hyperaktivním měchýřem, kteří jsou léčeni buď neretardovanou formou oxybutininu anebo solifenacinem. Do nákladů je kromě vlastní medikace zahrnuta i terapie některých komorbidit – deprese a močové infekce. Klinickým výstupem, vůči kterému jsou náklady vztaženy, je dosažení kontinence.
Keywords: tetrahydroisochinoliny; Tetrahydroisoquinolines; chinuklidiny; Vesicare; náklady na léky; kyseliny mandlové; hyperaktivní močový měchýř; Mandelic Acids; Drug Costs; Quinuclidines; Urinary Bladder, Overactive