Substituce opioidových závislostí - Švarc, Jiří (Psychiatrie pro praxi, 2008)
K nárůstu opioidových závislostí došlo v 60. letech 20. století. Jde o jednu z nejzávažnějších sociálních patologií, která se zmedicinalizovala, a tak ji dnes léčíme jako duševní poruchu.
Keywords: Legislation, Drug; poruchy spojené s užíváním opiátů; Methadone; Drug Therapy; Buprenorphine; psychiatrie; Opioid-Related Disorders; buprenorfin; Evidence-Based Medicine; medicína založená na důkazech; farmakoterapie; Psychiatry; zákonodárství lékové; methadon