Ablace endometria – zhodnocení různých technik - Sharp, Howard T; Bradshaw, Amber (Gynekologie po promoci, 2008)
Nástroje určené k celkové ablaci endometria v porovnání s tradiční resektoskopickou ablací dovolují jednodušší a méně rizikovou ambulantní léčbu. Výhodou použití těchto metod je ¬větší spokojenost pacientek spolu s menším rizikem komplikací.
Keywords: Endometrium; kryochirurgie; Diagnosis, Differential; lidé; katetrizační ablace; endometrium; výsledek terapie; Female; Humans; diferenciální diagnóza; Cryosurgery; Treatment Outcome; Microwaves; mikrovlny; ženské pohlaví; Catheter Ablation