Poruchy srdečního rytmu u dětí - Gebauer, Roman (Postgraduální medicína, 2008)
Poruchy srdečního rytmu v dětském věku nejsou sice příliš časté, patří však k pediatry obávaným diagnózám. S výjimkou fibrilace síní, která se u dětí nevyskytuje, je zastoupeno celé spekrum poruch rytmu jako u dospělých pacientů. Poměr zastoupení jednotlivých arytmií je však odlišný. Z hlediska mechanisnu vzniku lze poruchy rytmu dělit na arytmie vznikající na podkládě reentry, abnormální automacie nebo spouštěné aktivity.
Keywords: kardiostimulace umělá; Bradycardia; tachykardie; elektrokardiografie; flutter síní; arytmogenní dysplazie pravé komory; Defibrillators, Implantable; defibrilátory implantabilní; srdeční arytmie; Atrial Flutter; Cardiac Pacing, Artificial; bradykardie; Child; dítě; Electrocardiography; Tachycardia; Arrhythmogenic Right Ventricular Dysplasia; Arrhythmias, Cardiac