Profesionální onemocnění způsobená prachem azbestu – myslíme na ně? - Vildová, Helena; Nakládalová, Marie; Matoušková, Ivanka; Janout, Vladimír (Praktický lékař, 2008)
Autoři podávají přehled o pracovních rizicích spojených s vdechováním azbestového prachu, o onemocněních, které vyvolává, o jejich klinickém obraze, vyšetřovacích metodách, o posuzování jejich profesionality, odškodňování a prevenci. Součástí sdělení je statistika hlášených onemocnění z azbestu v České republice.
Keywords: Asbestosis; Compensation and Redress; pracovní expozice; Asbestos, Serpentine; azbestóza; Occupational Exposure; Asbestos, Amphibole; amfibolový azbest; chrysotilový azbest; kompenzace a odškodnění