Poznámky k některým neurobiologickým a psychofarmakologickým rozdílům mezi pohlavími - Vyskočil, František (Psychiatrie (Praha, Print), 2008)
Jsou popsány některé neurobiologické, hormonální a genetické rozdíly mezi pohlavími. Dále je je uveden nález nižšího prahu koncentrace extracelulárního draslíku v kortexu samic vs. samců laboratorního potkana pro vznik šířící se korové deprese ve vztahu k často diskutované roli této přechodné funkční deprese především u migrény.
Keywords: zraková percepce; vnímání prostoru; práh bolesti; zvířata; hmat; Touch; Space Perception; Sex Factors; reprodukční chování; financování organizované; Reproductive Behavior; sluch; Animals; mozek; Financing, Organized; čich; Pain Threshold; sexuální faktory; Migraine Disorders; Brain; Smell; Visual Perception; lidé; Humans; migréna; Hearing