Přehled současných inhibitorů angiotenzin konvertujícího enzymu - Vítovec, Jiří; Špinar, Jindřich (Praktické lékárenství, 2008)
Je podán přehled farmakologických vlastností inhibitorů angiotenzin konvertujícího enzymu (ACE I), jejich rozdělení a hlavní indikace v léčbě kardiovaskulárních onemocnění. Na závěr jsou zmíněny nežádoucí účinky a kontraindikace.
Keywords: Heart Failure; Myocardial Infarction; financování organizované; kardiovaskulární nemoci; inhibitory ACE; Financing, Organized; hypertenze; lidé; srdeční selhání; Hypertension; Cardiovascular Diseases; ischemická choroba srdeční; Myocardial Ischemia; Amrilan; Angiotensin-Converting Enzyme Inhibitors; infarkt myokardu; Humans