Provozování kamerového systému se záznamem ve zdravotnických zařízeních - Janečková, Eva; Bartík, Václav (Zdravotnictví a právo (Orac), 2008)
Kamerový systém se k zajištění ochrany majetku i bezpečnosti osob instaluje i v nemocnicích a dalších zdravotnických zařízeních – problém nastává ve chvíli, kdy se záznam kamer uchovává, protože pak jde o zpracování osobních údajů. Nad správným – a právně čistým - řešením této situace se právě zamýšlejí autoři článku.
Keywords: zákonodárství jako téma; zdravotnická zařízení; občanská práva; lidé; Patient Advocacy; Health Facilities; Video Recording; právní odpovědnost; Civil Rights; bezpečnostní opatření; Legislation as Topic; Security Measures; soukromí; Liability, Legal; lidská práva; ochrana zájmů pacientů; Human Rights; audiovizuální záznam; Privacy; Humans