Synchronisace záznamu rychlosti plavání s videoobrazem - Motyčka, Jaroslav; Keprt, J; Vlk, M; Životský, Z; Huta, Petr (Sport a kvalita života, 2007)
Výzkumnou prací jsme se dostali ke snímání rychlosti a zrychlení plavce tachografem a jeho obrazovým záznamem pohybu videokamerou. Vypracovali jsme počítačový program, který umožňuje současně při měření zobrazit na monitoru průběh měřených veličin současně s pohybem plavce. V laboratoři tiskneme numerické výsledky měření se synchronním videoobrazem. Změřili jsme 16 předních plavců ČR a poskytli trenérům a plavcům informace o chybách technice jejich plavců.
Keywords: Muscle Strength Dynamometer; Humans; audiovizuální záznam; Video Recording; lidé; plavání; Swimming; svalová síla - dynamometr