Chirurgické řešení karcinomu prsu - Hoferka, Petr; Vrabcová, Alexandra; Štrupová, Lucie; Sečkařová, Dagmar (Causa subita, 2008)
Karcinom prsu je v ČR nejčastějším maligním onemocněním u žen. Jedná se o onemocnění systémové. Léčba se řídí stadiem onemocnění, u stadií I a II zahajujeme léčbou chirurgickou a u stadií III a IV zahajujeme vždy léčbou systémovou. V následujícím článku autoři podávají stručný přehled diagnostických a léčebných postupů se zaměřením na chirurgické postupy.
Keywords: Diagnostic Techniques and Procedures; chirurgie operační; Therapeutics; diagnostické techniky a postupy; Mortality; mamografie; Neoplasm Staging; Mammography; Surgical Procedures, Operative; staging nádorů; Diagnosis, Differential; nádory prsu; incidence; terapie; Severity of Illness Index; lidé; Carcinoma; ženské pohlaví; Breast Neoplasms; Humans; diferenciální diagnóza; karcinom; mortalita; stupeň závažnosti nemoci; Female; Incidence