Dietologické databáze a dietoterapie obezity - Müllerová, Dana (Postgraduální medicína, 2008)
Databáze energetického a nutričního složení potravin mají vzhledem ke vzestupné tendenci v incidenci a prevalenci obezity v Evropské unii i Spojených státech a ekonomickým dopadům její léčby velký význam. Jsou využívány při vypracování individuálního nutričního plánu léčby obézního pacienta a při sestavování konkrétní dietní terapie.
Keywords: Life Style; Diet, Reducing; životní styl; Obesity; dietoterapie; software; nutriční hodnota; Food Analysis; lidé; Nutritive Value; databáze faktografické; analýza potravin; obezita; biopotraviny; Internet; redukční dieta; Software; Databases, Factual; Food, Organic; Diet Therapy; internet; Humans