Příliš vysoká cena fyzické inaktivity - Pribiš, Peter (Practicus, 2008)
Chronická inaktivita je fyziologicky nenormální. Náš organismus přestane správně fungovat, když množství tělesné aktivity v našem životě klesne pod určitou „historicky normální hladinu“. Fyzická inaktivita zkracuje délku lidského života, snižuje kvalitu života a významně omezuje naši funkční samostatnost. Upozorňovat pacienty na důležitost tělesného pohybu by měl být jeden z důležitých cílů primární péče.
Keywords: Life Style; životní styl; Nutritional Physiological Phenomena; Obesity; dlouhověkost; Movement; fyziologie výživy; Humans; zdravé chování; lidé; obezita; pohyb; Longevity; Health Behavior