Léčba premixovaným analogem inzulinu aspart u pacienta s diabetem 2. typu - Havelková, Jana (Lékařské listy, 2008)
V každodenní praxi se stále častěji setkáváme s diabetiky 2. typu, u kterých trvá diabetes již léta a dosud byli uspokojivě léčeni PAD. Postupně se však kompenzace zhoršuje, případně diagnostikujeme komplikace diabetu. Někteří z těchto pacientů však nadále i přes opakovanou důslednou edukaci odmítají inzulinoterapii nebo ji odmítají intenzifikovat.
Keywords: diabetes mellitus 2. typu; Insulin; krevní glukóza; Adult; farmakoterapie; Male; Diabetes Mellitus, Type 2; dospělí; lidé; inzulin; mužské pohlaví; Drug Therapy; Blood Glucose; Humans