Mírná hypotermie po srdeční zástavě v přednemocniční péči - Callerová, Jitka (Sestra (Praha), 2008)
Mírná hypotermie po srdeční zástavě je v současnosti základním pilířem neuroprotektivní strategie v časné poresuscitační péči. Rutinně však bývá zahajována až na jednotce intenzivní péče. Literární i naše praktické zkušenosti ukazují, že zahájení mírné hypotermie v přednemocniční péči je možné, jednoduché a bezpečné a může dál zlepšit prognózu nemocných stran neurologického výsledku i dlouhodobého přežití.
Keywords: Emergency Medical Services; Drug Therapy; lidé; farmakoterapie; Heart Arrest; First Aid; srdeční zástava; první pomoc; Humans; terapeutická hypotermie; urgentní zdravotnické služby; Hypothermia, Induced