Sepse u dospělých a u dětí - Novák, Ivan; Rárová, Markéta (Medicína po promoci, 2008)
Autoři na příkladu léčby septického šoku ukazují na možné odlišnosti při řešení kritických stavů u dětí a dospělých. upozorňují na potřebu časné detekce a nápravy porušené tkáňové perfuze, tzv. early goal-directed therapy, i u dětí.
Keywords: dospělí; sepse; Sepsis; Child, Preschool; věkové faktory; septický šok; lidé; Child; Infant, Newborn; Infant; dítě; předškolní dítě; kojenec; novorozenec; Shock, Septic; Age Factors; Adult; Humans