Český farmaceutický trh - Procházka, Radek; Valerián, Hynek (Pharmbusiness magazine, 2008)
Český trh s léky má za sebou první polovinu roku 2008, tedy roku, ve kterém bychom měli být svědky výsledků prvních reformních kroků ve zdravotnictví. Zavedení regulačních poplatků od ledna 2008 a jejich dopad na prodeje léků ve čtvrtém čtvrtletí roku 2007 a prvním čtvrtletí roku 2008 jsme diskutovali ve druhém letošním čísle Pharm Business Magazine. Nyní máme příležitost posoudit jejich vliv na český farmaceutický trh v ukončeném prvním pololetí 2008.
Keywords: Drug Utilization; lékové předpisy; Česká republika; Nonprescription Drugs; Community Pharmacy Services; Drug Prescriptions; léky bez předpisu; veřejné lékárenské služby; spotřeba léčiv; Czech Republic