Mezoterapie - Klauzová, Kateřina (Dermatologie pro praxi, 2008)
Mezoterapie je technika injekčního zavádění účinných látek do mezodermu, tedy přibližně do hloubky 4mm. Mezodermem se rozumí podkoží spolu s tukovou tkání. Léčebné roztoky obsahují vysoké koncentrace vitaminů, aminokyselin a koenzymů. Slovo mezoterapie vzniklo složením dvou řeckých slov, mesos znamená střední a therapeia léčba.
Keywords: Ascorbic Acid; Pentoxifylline; lidokain; Mannitol; Thiamine; kyselina pantothenová; Melilotus; aminofylin; jizva; Cosmetic Techniques; vitamin E; vitamin A; Vitamin A; Vitamin E; lidé; pentoxifylin; podkožní tuk; Pain Management; fosfatidylcholiny; Dermatology; Pyridoxine; karnitin; Subcutaneous Fat; kyselina hyaluronová; pyridoxin; thiamin; Lidocaine; kosmetické techniky; Cicatrix; Hyaluronic Acid; bolest; mannitol; Phosphatidylcholines; Hyaluronoglucosaminidase; dermatologie; hyaluronoglukosaminidasa; Mesoderm; Pantothenic Acid; mezoderm; Vitamin B 12; kyselina askorbová; Procaine; Pain; Aminophylline; management bolesti; prokain; Carnitine; vitamin B 12; Humans