Pilomatricom – možná příčina zduření v ORL oblasti - Dufek, Zdeněk; Čelakovský, Petr; Ryška, Aleš; Jakoubková, Stanislava (Otorinolaryngologie a foniatrie, 2009)
Formou krátkého kazuistického sdělení je přiblížena problematika benigního subepiteliálního tumoru pilomatricomu. Tento nádor, který se vyskytuje převážně u dětí a adolescentů, je dobře známý především dermatologům a patologům. Třebaže je literárně udáván jeho četný výskyt v ORL oblasti, není všeobecně znám otorinolaryngologům. Tato skutečnost proto vedla ke vzniku našeho článku.
Keywords: nádory obličeje; Adolescent; nádory kůže; Child; lidé; Facial Neoplasms; mužské pohlaví; Male; dítě; Skin Neoplasms; mladiství; Humans