Kožní choroby v těhotenství. II. část - Košťálová, Marie (Dermatologie pro praxi, 2009)
Článek předkládá přehled fyziologických kožních změn v těhotenství, současnou klasifikaci specifických těhotenských dermatóz a stručně vliv těhotenství na některá vybraná kožní onemocnění.
Keywords: erythema nodosum; Ehlersův-Danlosův syndrom; kožní nemoci; autoimunitní nemoci; intrahepatální cholestáza; infekce; Skin Diseases; komplikace těhotenství; pemphigoid gestationis; Pemphigoid Gestationis; Cholestasis, Intrahepatic; atopická dermatitida; Pregnancy Complications; dermatologické látky; Pruritus; dermatitis herpetiformis; Melanoma; Infections; Dermatitis Herpetiformis; lidé; Dermatitis, Atopic; Dermatologic Agents; pruritus; Erythema Nodosum; Humans; Autoimmune Diseases; melanom; Ehlers-Danlos Syndrome