Zoonózy & zooterapie - Svobodová, Ivona; Tichá, Vladimíra (Kontakt (České Budějovice), 2008)
Choroby přenosné ze zvířete na člověka jsou stále středem zájmu a stranou nemůže zůstat ani oblast zooterapie. Problém má dvě části. Tu první tvoří skutečné nebezpečí, které se může při kontaktu člověka a zvířete vyskytnout, a tu druhou řada pověr a neznalostí, s kterými se stále potýkáme. Zooterapeut by měl mít základní informace o tom, co opravdu hrozí a co ne, a měl by také být schopen vysvětlit to laikům.
Keywords: Psychotherapy; Animals; Zoonoses; lidé; Animal Diseases; nemoci zvířat; zvířata; zoonózy; psychoterapie; Humans