Doplňky stravy v graviditě - Kotrbová, Daniela (Praktické lékárenství, 2009)
V článku je stručně pojednáno o důležitosti správné výživy v graviditě a významu jednotlivých vitaminů a vybraných minerálů pro těhotné ženy. Schématicky objasňuje jejich zdroje a jejich obsah ve stručném výběru dostupných multivitaminových preparátů na našem trhu.
Keywords: Vitamin K; Prenatal Nutritional Physiological Phenomena; Vitamin D; esenciální mastné kyseliny; potravní doplňky; Maternal Nutritional Physiological Phenomena; Vitamin E; Female; Dietary Supplements; Pregnancy; Calcium; Humans; Fatty Acids, Essential; Iron; Magnesium; Ascorbic Acid; Vitamin B Complex; fyziologie výživy v těhotenství; jod; biotin; Trace Elements; stopové prvky; těhotenství; lidé; vápník; Folic Acid; Iodine; vitamin E; kyselina listová; vitaminy; ženské pohlaví; hořčík; kyselina askorbová; Biotin; vitamin D; vitamin K; vitamin B komplex; Vitamins; fyziologie výživy v mateřství; minerály; železo; Minerals