E-karta - nesmyslná, drahá a nebezpečná ? - Dočkal, Martin (Praktické lékárenství, 2009)
Kritika elektronické zdravotní karty (e-karty) ze strany lékařů a lékárníků dále narůstá: v mnoha německých lékařských ordinacích jsou vystaveny seznamy, na nichž pacienti mohou svým podpisem vyjádřit nesouhlas s jejím zavedením.
Keywords: zdravotní pojištění; záznamy jako téma; Databases as Topic; Patient Identification Systems; Germany; zákonodárství farmaceutické; databáze jako téma; důvěrnost informací; Information Systems; Insurance, Health; lékaři; lidé; Německo; Pharmacists; Electronic Prescribing; Physicians; Drug Prescriptions; Records; Pharmacies; Confidentiality; elektronické předepisování; informační systémy; farmaceuti; lékárny; lékové předpisy; identifikační systémy pacientů; Legislation, Pharmacy; Humans