Komentář ke konsenzu ADA/EASD pro léčbu diabetu 2. typu - Kvapil, Milan (Remedia, 2009)
V článku autor komentuje poslední verzi konsenzu ADA/EASD (American Diabetes Association/European Association for the Study of Diabetes) pro terapii diabetu mellitu 2. typu publikovanou v říjnu roku 2008 a zamýšlí se nad tím, zda je možné aplikovat tento konsenzus v podmínkách klinické praxe v ČR.
Keywords: Glucagon-Like Peptide 1; Diabetes Mellitus, Type 2; klinické zkoušky jako téma; Clinical Trials as Topic; lidé; Gliclazide; glukagonu podobný peptid 1; směrnice pro lékařskou praxi jako téma; metformin; inzulin; Metformin; gliklazid; Glycated Hemoglobin; diabetes mellitus 2. typu; Insulin; Practice Guidelines as Topic; glykovaný hemoglobin; Humans