Rozbor sexuálních vražd - Stolín, Martin (Prevence úrazů, otrav a násilí, 2005)
Vraždy z vilnosti můžeme rozdělit na organizované a neorganizované, záleží na psychopatologii předvedenou na místě činu a na schopnosti pachatele opakovaně se vyhnout dopadení. Společným jmenovatelem je sexuální sadismus, který je chronickou a progresivní poruchou. Vraždy z vilnosti jsou vykonávány posedlým způsobem, kdy se pachatel snaží sexuálně sadistickým násilím na tělech obětí převést své sexuální fantazie do reality.
Keywords: dospělí; Female; dítě; Adult; ženské pohlaví; Adolescent; znásilnění; lidé; sexuální zneužívání dítěte; Rape; vražda; Male; Homicide; sadismus; Child Abuse, Sexual; Child; mužské pohlaví; Sadism; mladiství; Humans