Celulitida - Diamantová, Dominika (Dermatologie pro praxi, 2009)
Celulitida je označení pro tzv. pomerančovou kůži. Projevuje se ztluštěním a zhruběním kůže a podkožního vaziva v oblasti hýždí, stehen, boků, břicha a paží. Článek podává přehled o etiologii, klasifikaci, klinickém obraze a komplexní péči.
Keywords: masáž; Lymphoid Tissue; Cellulite; lymfoidní tkáň; celulitida; Humans; Massage; lidé