Problematika péče o dětskou pokožku - Kolářová, Renáta; Koliba, Peter (Praktické lékárenství, 2009)
Stavba dětské kůže se mění s věkem dítěte, každé období má svá specifika, a proto i péče o tělesný povrch u dětí vyžaduje individuální přístup, který zohledňuje každé období věku dítěte. Komplexní léčba kožních onemocnění u dětí spadá do péče specialisty – dětského dermatologa. Cílem článku je objasnit důležité skutečnosti, týkající se výjimečnosti dětské pokožky a poukázat na ošetřování nejběžnějších dermatoz, se kterými se v dětském věku můžeme setkat.
Keywords: Dermatitis, Seborrheic; Adolescent; péče o kůži; fyziologie kůže; Child; atopická dermatitida; dítě; mladiství; novorozenec; Skin Care; lidé; Dermatitis, Atopic; Acne Vulgaris; Humans; acne vulgaris; pyodermie; Infant, Newborn; Skin Physiological Phenomena; seboroická dermatitida; Pyoderma