Vybavení plodu při císařském řezu - Zábranský, František; Adamík, Zdeněk; Havelka, Pavel (Gynekolog, 2009)
Vybavení plodu při císařském řezu bývá někdy z důvodů mnoha nepříznivých okolností obtížné. Vzniká riziko poranění matky i plodu s nepříjemnými zdravotními a právními implementacemi. Na základě vlastních i literárních zkušeností uvádíme, jak se snažit těmto problémům čelit. Hlavní roli má zkušenost operatéra a jeho mentální připravenost komplikované situace řešit.
Keywords: Humans; Delivery, Obstetric; Vacuum Extraction, Obstetrical; extrakce porodnická; císařský řez; ženské pohlaví; Cesarean Section; Female; Extraction, Obstetrical; vakuová extrakce porodnická; lidé; vedení porodu