Jak pracovat s MKF ( mezinárodní klasifikací funkčních schopností, disability a zdraví) - Pfeiffer, Jan; Švestková, Olga (Rehabilitace a fyzikální lékařství, 2009)
MKF je teoretickým průvodcem moderní rehabilitace, tedy biopsychosociálního modelu, který nabývá na významu inovativními, sofistikovanými metodami medicíny, a tedy záchrany života u pacientů např. i v případech klinické smrti. Včasnou rehabilitací se výrazně zlepší vyhlídky občanů, kteří rehabilitaci potřebují, k dosažení pokud možno nejvyšší možné funkční schopnosti. Jde o racionální, etický princip, který je současně i ekonomický.
Keywords: posuzování pracovní neschopnosti; Quality of Life; obnova funkce; Physiology; kvalita života; International Classification of Diseases; Recovery of Function; Rehabilitation; Psychology, Social; Health; psychologické modely; Legislation as Topic; Models, Psychological; Humans; Disability Evaluation; rehabilitace; Czech Republic; Světová zdravotnická organizace; lidé; zákonodárství jako téma; zdraví; Models, Biological; mezinárodní klasifikace nemocí; sociální psychologie; biologické modely; World Health Organization; Česká republika; fyziologie