Kvalita vedenia ošetrovateľskej dokumentácie v praxi - Kilíková, Mária (Kontakt (České Budějovice), 2009)
Poskytovanie kvalitnej ošetrovateľskej starostlivosti je jednou z priorit ošetrovateľstva súčasnosti. Problémom našej práce bola kvalita vedenia ošetrovateľskej dokumentácie v praxi. Našim cieľom bolo vypracovať lokálny štandard vedenie ošetrovateľskej dokumentácie. Metódami interného auditu monitorovať proces plnenia kritérií lokálneho štandardu vedenia ošetrovateľskej dokumentácie na lôžkových oddeleniach zdravotníckeho zariadenia, ktoré poskytuje služby všeobecnej nemocnice. Výsledkom auditu sú zistenia, ktoré upozorňujú na odchylky a nedostatky vo vedení ošetrovateľskej dokumentácie.
Keywords: Quality of Health Care; Clinical Audit; klinický audit; lidé; Nursing Records; Nurses; ošetřovatelské záznamy; Quality Control; Nursing Care; ošetřovatelská péče; zdravotní sestry; Nurse Midwives; porodní asistentky; kvalita zdravotní péče; řízení kvality; Humans