Epilepsie u dětí - Janásová, Petra (Sestra (Praha), 2009)
Epilepsie je stará jako lidstvo samo. Trpěly jí i mnohé známé osobnosti, jako například římský císař Gaius Julius Caesar (100 př. n. l.–44 př. n. l.) či ruský spisovatel Fjodor M. Dostojevskij (1821–1881). Autorka v článku seznamuje s projevy a léčbou tohoto onemocnění u dětí.
Keywords: Child; Epilepsy; lidé; epilepsie; dítě; Seizures; záchvaty; Humans