Novorozenecká žloutenka - ikterus - Hanuščáková, Petra (Sestra (Praha), 2009)
Zajímají mě stavy dětí po porodu, ke kterým mimo jiné patří také novorozenecká žloutenka. A právě tímto článkem jsem chtěla přiblížit dalším zdravotníkům, a jejich prostřednictvím případně i maminkám, problematiku novorozeneckých žloutenek.
Keywords: novorozenecká hyperbilirubinemie; Humans; výměnná transfuze; perinatální péče; Hyperbilirubinemia, Neonatal; novorozenec; Perinatal Care; Phototherapy; Child; Exchange Transfusion, Whole Blood; Infant, Newborn; dítě; lidé; fototerapie