Redukce hmotnosti po porodu - Mottlová, Alena (Sestra (Praha), 2009)
Redukce hmotnosti neznamená pouze váhový úbytek, úpravu jídelníčku, ale i zařazení vhodné pohybové aktivity a vyhovujícího pitného režimu. Článek je rozdělen do 3 částí. První část ve zkratce popisuje skladbu a výběr potravin pomocí potravinové pyramidy. V dalších částech naleznete krátkou zmínku o vhodné pohybové aktivitě a pitném režimu.
Keywords: poporodní období; Postpartum Period; dospělí; Adult; lidé; Food; fyziologie výživy v mateřství; Body Weight Changes; Humans; změny tělesné hmotnosti; redukční dieta; Beverages; Maternal Nutritional Physiological Phenomena; nápoje; potraviny; Diet, Reducing; ženské pohlaví; Female