Péče o pacienty s apalickým syndromem a jeho specifika - Milotová, Kateřina; Bendíková, Jana (Sestra (Praha), 2009)
Apalický syndrom je relativně častý u mladých lidí. Příčiny na první pohled zjevné, ale i skryté, kdy rodiny čelí neřešitelné situaci jak dál, když nemohou zůstat s nemocným doma. Protože neexistují specializovaná zařízení pro tyto pacienty, v omezeném počtu přijímáme do péče i pacienty s tímto syndromem, kteří jsou v počátku neschopni spontánně ventilovat.
Keywords: Home Nursing; perzistentní vegetativní stav; domácí ošetřování; dospělí; hygiena; lidé; mužské pohlaví; Persistent Vegetative State; Hygiene; Male; Nursing Care; ošetřovatelská péče; Treatment Outcome; Adult; výsledek terapie; Humans