Moderní zobrazovací metody v kardiologii a jejich úloha v arytmologii - Weichet, Jiří; Balák, Jan; Vymazal, Josef; Neužil, Petr; Táborský, Miloš (Postgraduální medicína, 2007)
Článek shrnuje možnosti moderní výpočetní tomografie a magnetické rezonance při zobrazování srdce. Především rozebírá úlohu morfologického zobrazování u pacientů s fibrilací síní léčených katetrizační ablací plicních žil a jejich následné sledování s ohledem na možný vznik stenóz plicních žil. Dále se pak v krátkosti věnuje i zobrazování koronárního žilního řečiště před transvenózní implantací levokomorové stimulační elektrody.
Keywords: fibrilace síní; elektrokardiografie; magnetická rezonanční tomografie; srdeční arytmie; Imaging, Three-Dimensional; zobrazování trojrozměrné; lidé; Arrhythmias, Cardiac; Atrial Fibrillation; Angiography; Magnetic Resonance Imaging; tomografie spirální počítačová; angiografie; Humans; Diagnostic Imaging; Electrocardiography; diagnostické zobrazování; Tomography, Spiral Computed