Sexuální reviktimizace - Sakař, Petr (Česká a slovenská psychiatrie, 2007)
Sexuální reviktimizaci lze obecně definovat jako opakovanou zkušenost s rolí oběti sexuálního násilí, jehož se dopustili odlišní pachatelé ve dvou časově oddělených situacích. Jde o statisticky doložený fenomén, kterému je věnována narůstající pozornost odborné veřejnosti. Žádný z pokusů o jeho teoretické uchopení není dosud všeobecně akceptovaný. V této studii je vedle přehledu statistických údajů vztahujících se k sexuální reviktimizaci zhodnoceno několik modelů, konceptů a teorií, které se její existenci snaží vysvětlit.
Keywords: Models, Theoretical; Violence; medicína založená na důkazech; sexuální delikty; teoretické modely; Child Abuse, Sexual; lidé; sexuální zneužívání dítěte; Humans; násilí; Evidence-Based Medicine; Sex Offenses