Onemocnění štítné žlázy. Kompendium vybraných onemocnění štítné žlázy z pohledu praktického lékaře - Payer, Juraj; Hrúziková, Patrícia (Postgraduální medicína, 2007)
Nejčastější endokrinopatie v ambulanci jak praktického lékaře, tak i endokrinologa jsou onemocnění štítné žlázy. Tvoří 80-90 % náplně práce endokrinologických ambulancí. S využitím dostupných diagnostických postupů je možná jejich rychlá a přesná diagnostika.
Keywords: nádory štítné žlázy; diferenciální diagnóza; nemoci štítné žlázy; Triiodothyronine; Signs and Symptoms; tyreoiditida; Drug Therapy; Antithyroid Agents; Iodine; lidé; Physicians, Family; příznaky a symptomy; trijodthyronin; farmakoterapie; rodinní lékaři; Diagnosis, Differential; Hypothyroidism; Hyperthyroidism; Humans; Thyroid Neoplasms; Thyroid Diseases; štítná žláza; Autoantibodies; komplikace těhotenství; Thyroiditis; Thyroid Gland; hypertyreóza; Syndrome; jod; Pregnancy Complications; thyreostatika; hypotyreóza; syndrom; autoprotilátky