Musíme počítat s rezistencí na oseltamivir? (Medical tribune, 2009)
V poslední chřipkové sezóně významně stouplo zastoupení oseltamivir-rezistentních virů mezi všemi chřipkovými viry. Na tuto skutečnost zareagovali odborníci ze Centers for Disease Control and Prevention v US A a navrhli studii, jež měla pomoci odhalit rozdíly mezi pacientem rezistentním a vnímavým k oseltamiviru.
Keywords: chřipka lidská; hodnocení léčiv; Drug Resistance, Viral; Influenza, Human; Zanamivir; virová léková rezistence; rimantadin; lidé; zanamivir; Oseltamivir; Drug Evaluation; Rimantadine; virus chřipky A, podtyp H3N2; Influenza A Virus, H3N2 Subtype; oseltamivir; Humans